Bestuur golfbaan Ockenburgh stapt op

DEN HAAG - Het bestuur van de exploitatiestichting van de Haagse Golfbaan Ockenburgh stapt uiterlijk 1 juli op. 'De situatie zou anders onwerkbaar zijn geworden.'

Dat zei de voorzitter van de vereniging Ton Vermolen maandagavond na de algemene ledenvergadering. 'Het nieuwe bestuur van de stichting gaat voor honderd procent gecontroleerd worden door de vereniging.' Maar volgens Vermolen komt er eerst een interimbestuur.

Een voormalig-penningmeester van de exploitatieclub van de Haagse golfbaan Ockenburgh wordt ervan verdacht dat hij de club voor zeker 750.000 euro heeft opgelicht. De politie bevestigde de aangifte tegen de Hagenaar.

Volgens de politie gaat het om een bedrag tussen 750.000 en 1,3 miljoen euro. De 49-jarige verdachte zou het geld in 2008 en 2009 naar rekeningen van eigen BV’s hebben weggesluisd.
  
De Golfclub Ockenburgh benadrukt dat het gaat om de ex-penningmeester van de stichting, en dus niet van de vereniging. De stichting zorgt voor aanleg, beheer en exploitatie van de golfbaan. Inmiddels is ongeveer 155.000 euro terugbetaald.

Deel dit artikel: