Haagse relschoppers aangehouden op weg naar België

DEN HAAG - De politie heeft zondagochtend 46 relschoppers uit de regio Haaglanden aangehouden. De groep zou op weg zijn naar België om daar zondagavond rond de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht rotzooi te trappen.
De politie denkt met de aanhoudingen een 'massale knokpartij' te hebben voorkomen. In de touringcar werden een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk, softdrugs en ongeveer twintig ponypacks met harddrugs en xtc-pillen gevonden. Ook was flink wat sterke drank ingeslagen.

Nootdorp

De politie kwam de relschoppers op het spoor na tips. De groep wilde in Nootdorp in de gecharterde bus stappen.  De meeste verdachten, allemaal tussen de 15 en 45 jaar, komen uit de regio Haaglanden, maar er waren ook één persoon uit Delft en één uit Groningen bij. Volgens een woordvoerder van de politie zaten er personen bij 'waarvan ADO de favoriete club is', maar hij vond het te ver gaan om ze allemaal ADO-fans te noemen.

De verwachting is dat ze in de loop van zondag weer vrij komen, na te zijn verhoord. Eén verdachte, een 24-jarige Hagenaar moet blijven, omdat hij werd gezocht voor zijn aandeel in de rellen met Oud en Nieuw in de wijk Ypenburg-Leidschenveen.

Voetbalwet

De politie maakte gebruik van de zogenoemde Voetbalwet. De politie kan daardoor vroegtijdig ingrijpen, bijvoorbeeld als internet- en telefoonverkeer tussen hooligans daar aanleiding toe geeft.