Haagse juwelier Beeklaan doodgeschoten bij overval

DEN HAAG - De 47-jarige Ruud Stratmann, eigenaar van juwelier Lapidee in Den Haag, is woensdagmiddag na een gewelddadige overval overleden. Burgemeester Van Aartsen laat aan Omroep West weten dat hij door een vuurwapen is omgekomen.
Eén of meerdere dader(s) overvielen woensdag rond 12.30 uur juwelier Stratmann in zijn winkel aan de Beeklaan. Stratmann raakte in gevecht met de overvaller(s), en raakte daarbij zwaargewond. Politieagenten die snel ter plaatse kwamen, troffen in de zaak de zwaargewonde eigenaar aan. Hij werd in de winkel gereanimeerd, en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen.
De omgeving van de Beeklaan werd direct na de overval volledig afgezet. Tientallen agenten werden direct naar de Beeklaan gestuurd voor een groot onderzoek. Ook een politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht naar de dader(s).

Signalement

Een ooggetuige meldt aan Omroep West dat hij na de overval twee mannen zag weglopen. Een van hen zou een Hindoestaans uiterlijk hebben en de ander Noord-Afrikaans. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie is gestart met een uitgebreid buurt- en getuigenonderzoek; er is een team van 25 rechercheurs ingezet die het misdrijf zullen onderzoeken.
De juwelier is een aantal jaar geleden, in december 2007, ook al een keer overvallen.