Nieuwe investeerders nodig om Vestia-projecten over te nemen

DEN HAAG - Het is nog niet duidelijk welke bouwprojecten in Den Haag niet door kunnen gaan vanwege de financiƫle problemen bij woningcorporatie Vestia.

Wethouder Norder van Den Haag voert momenteel onderhandelingen met andere corporaties en marktpartijen om projecten over te nemen. ‘Maar dat het Den Haag geld gaat kosten, is wel zeker.’

Woningcorporatie Vestia maakte donderdag bekend dat het een streep zet door nieuwbouwprojecten in Den Haag en Rotterdam. Ook gaat de corporatie woningen verkopen om uit de schulden te komen.

Moeilijke opgave

Norder erkent dat het een moeilijke opgave is om belangstellenden te vinden in voor projecten van Vestia in deze slechte economische tijden. ‘Maar ik heb goede hoop dat we projecten zo kunnen redden. Toch zal er minder of minder snel gebouwd worden in de stad en dat zorgt voor teruglopende inkomsten voor Den Haag. Dat is slecht nieuws.’ 

Norder is wel tevreden over de toezegging van Vestia dat de nieuwe huurders een minder hoge huurverhoging hoeven te betalen. ‘Maar ik vind een verhoging van 92 procent in plaats van de voorgestelde 95 procent nog altijd te veel. Dit betekent namelijk dat er minder woningen zijn voor mensen met een laag inkomen.’ Ook verwacht hij dat Vestia zich zal houden aan de afspraken die zijn gemaakt voor het onderhoud en renovatie van woningen. 

Deel dit artikel: