Kiki Bertens wint WTA toernooi Fez

WESTLAND - Tennisster Kiki Bertens heeft zaterdag voor een enorme stunt gezorgd door het WTA-toernooi van Fez op haar naam te schrijven.

De 20-jarige Wateringse rekende in de finale af met de Spaanse Laura Pous-Tio: 7-5 6-0. Bertens is de eerste Nederlandse sinds Michaëlla Krajicek in 2006 (Ordina Open) die een toernooi van de WTA Tour wint.

De Westlandse beleefde op het Marokkaanse gravel, waar de toptennissters overigens ontbraken, haar internationale doorbraak. Bertens, die pas haar tweede WTA-toernooi speelde, drong via de kwalificatie door tot het hoofdschema en reeg daar de zeges aaneen.

Sensatie

Als nummer 149 van de wereldranglijst zorgde ze voor een sensatie door de titel te pakken. Bertens strijkt een cheque van 37.000 dollar (28.000 euro) op en bovendien verdient ze 280 punten voor de WTA-ranglijst. Daardoor komt ze maandag op de nieuwe wereldranglijst waarschijnlijk dicht bij een plek in de top 100.

Ze kwam in de finale met 3-1 achter, maar knokte zich vervolgens terug. Tijdens de eerste set vielen de breaks over en weer, tot Bertens bij een 6-5-voorsprong zelf wel haar servicebeurt behield en zo de winst pakte. In de tweede set had ze niets meer te duchten van de Spaanse nummer 110 van de wereld. Na vijf kwartier mocht Bertens haar armen in de lucht steken om haar stunt te vieren

Roland Garros

Bertens rekende op weg naar de finale af met de Poolse Urszula Radwanska, Chanelle Scheepers uit Zuid-Afrika, de Spaans Garbine Muguruza Blanco en Simona Halep uit Roemenië. Alleen tegen Scheepers, op de 43e plaats de hoogst gerangschikte opponente van Bertens, moest de Westlandse tennisster een set afstaan. Bertens gaat zich nu voorbereiden op de kwalificaties voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Foto VI Images/OrangePictures

Deel dit artikel: