Veel mensen bij crematie Ruud Stratmann

DEN HAAG - Ongeveer 250 belangstellenden hebben bij crematorium Ockenburgh in Den Haag de uitvaartdienst van Ruud Stratmann bijgewoond.

De Haagse juwelier overleed vorige week nadat hij was neergeschoten tijdens een overval op zijn zaak aan de Beeklaan. De twee daders zijn inmiddels opgepakt.

Toen even voor 14.00 uur de rouwstoet van enkele zwarte auto's aankwam, werd een witte ballon opgelaten. Bij het naar binnen dragen, lag één van de kinderen met een knuffel op de kist. De andere vijf kinderen van het gezin liepen aan de zijkant.

Zijn vrouw sprak haar liefde voor Ruud uit: 'Elke dag voelde alsof we even op vakantie waren'. Ook sprak zij de waardering uit voor de passie die hij voor het juwelierswerk had.

Eén van de zonen noemde zijn vader 'de liefste papa' en zei dat hij niet zonder hem kan: 'Als ik dit had geweten, had ik je nog een allerlaatste knuffel gegeven'.

Ook Trees Lokker, de moeder van weduwe Els Lokker, voerde het woord. Zij vroeg iedereen om te bidden voor haar dochter en de kinderen.

En een broer van Ruud vertelde over zijn overzettelijkheid: 'Kan niet bestaat niet, was het motto van Ruud'. Volgens hem was het opvallend dat hij op alle foto's lachte: 'Dat wil ik aan iedereen meegeven. Lach vooral het leven toe, want je weet nooit hoe het leven gaat'.

Er werd onder meer muziek gedraaid van Queen: 'Love Of My Life' en 'Somebody To Love'.

Onder de aanwezigen was de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

Deel dit artikel: