Tienduizenden bezoekers op Haags Bevrijdingsfestival

DEN HAAG - Duizenden bezoekers zijn zaterdag op het Bevrijdingsfestival in Den Haag afgekomen. Volgens de organisatie was het ongeveer even druk als vorig jaar, ondanks het koude weer.

Naar schatting zo'n 30.000 tot 35.000 mensen hebben het Spuiplein bezocht om het festival bij te wonen, op de koudste Bevrijdingsdag in 21 jaar.

De vijfde editie van het Bevrijdingsfestival in Den Haag werd om 13.00 uur officieel geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. Hij ontstak op het Spuiplein de vrijheidsvlam, die in de nacht van 4 op 5 mei is opgehaald in Wageningen.

Nick & Simon

Het absolute hoogtepunt was het optreden van de Ambassadeurs van de Vrijheid, Nick & Simon. Met behulp van een helikopter vlogen ze dwars door Nederland om op te treden. Om 19.00 uur waren ze in Den Haag. Ook erg in trek was de live uitvoering van het programma Op Losse Groeven van Ali B. en Ronnie Tober. In de avond werd het ook nog druk tijdens het optreden van de Engelse new wave rockband Fischer-Z.

Marnix Rueb

De bibliotheek aan het Spui zat bomvol dankzij Hagenezen Boozy, Jeffrey Huf en Karel Kanits die hun visie op vrijheid gaven onder de titel Puur Gelul. Ook striptekenaar Marnix Rueb, van Haagse Harry, was aanwezig. Hij maakte persoonlijke cartoons in ruil voor donaties voor AMREF Flying Doctors.

Special op TV West

TV West zendt op zondag 6 mei vanaf 17:00 uur een special uit over het Bevrijdingsfestival in Den Haag in het programma West op Zondag.
 

Deel dit artikel: