Norder woedend om renovatiestop van Vestia

DEN HAAG - De Haagse wethouder Norder is enorm boos over de aangekondigde renovatiestop van Vestia. Hij is bang voor verloedering van Den Haag.

Donderdag werd bekend dat huurders van Vestia niet hoeven te rekenen op een grondige renovatie van hun huis.  De woningcorporatie heeft geen geld meer voor opknapbeurten,  ook al waren die toegezegd.

De wethouder wil nu dat minister Spies actie onderneemt. De schulden van Vestia moeten door de banken worden kwijtgescholden, vindt Norder. ‘De banken verdienen bakken met geld aan de schuld van Vestia.'

'Kan gewoon niet'

Hij stelt dat ze hun verantwoordelijkheid niet zijn nagekomen. De banken zouden zomaar wat hebben afgesloten met Vestia om daar maximale winst uit te halen. ‘Dat kan gewoon niet', aldus Norder.


Verder heeft Norder een lijst gemaakt met alle projecten in Den Haag waar Vestia bij betrokken is. Hij houdt er rekening mee dat een groot deel van de geplande projecten van de noodlijdende woningbouwcorporatie niet doorgaan. Dit kan tot grote financiële risico’s voor de gemeente leiden.

Deel dit artikel: