Delftse cold case in Peter R. de Vries

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries
DELFT - Peter R. de Vries besteedt zondag in zijn misdaadprogramma aandacht aan een cold case uit Delft. Het gaat om de nooit opgeloste moord op de 32-jarige Wilma Bres bijna 23 jaar geleden.
Haar lichaam werd in de nacht van 15 op 16 juli 1989 gevonden op de Muyskenlaan in Delft. Zij was vlak bij haar huis met meerdere messteken om het leven gebracht.

Musical

Het is een zaak met opmerkelijke details. Zo had Bres op de avond voor de moord een rol gespeeld in de musical Sweeney Todd van de Amerikaans componist Stephen Sondheim. In de originele uitvoering van het stuk wordt de door Bres vertolkte mrs. Lovett door haar man Sweeney Todd vermoord, een afloop die niet in de uitvoering van het Delftse theatergezelschap Stap In was opgenomen.

Bizar

Peter R. de Vries: 'Het bizarre is nu dat Wilma Bres na afloop van de voorstelling, toen ze naar huis fietste, dus in werkelijkheid werd vermoord. Ik heb me altijd afgevraagd of dit nu louter toeval was, of dat bijvoorbeeld iemand uit het publiek geïnspireerd is geweest om het onvoltooide stuk alsnog van een dramatisch slotakkoord te voorzien.'
De uitzending over de geruchtmakende moord begint zondag om 21.30 uur bij SBS 6.