Vestia: Den Haag Zuid-West het hardst getroffen

DEN HAAG - Den Haag Zuid-West wordt het hardst getroffen door de problemen bij Vestia, dat heeft de woningcorporatie laten weten.

Veel van de nieuwe Vestia-projecten staan gepland in dat deel van Den Haag, waaronder de sportcampus bij het Zuiderpark. Eind mei komt de woningbouwcorporatie met een herstelplan. Dan zal duidelijk worden over wat ze nog kunnen betalen en of de geplande projecten kunnen doorgaan.

Maar Vestia heeft nu al laten weten zich meer te willen gaan richten op volkshuisvesting en minder op maatschappelijke investeringen, zoals de sportcampus.

Veel plannen

Den Haag Zuid-West bestaat uit de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. De gemeente heeft samen met de woningbouwcorporaties veel plannen gemaakt voor het opknappen van deze wijken.

 

Zo zijn er in Moerwijk er veel panden van Vestia die op de nominatie staan om te worden gesloopt. Daarvoor in de plaats zouden dan nieuwe woningen moeten komen. Ook zou Vestia meebetalen aan een nieuwe havo/vwo school in Zuid-West.

Hagaziekenhuis

In de Haveltestraat zouden tachtig nieuwe woningen moeten komen en een nieuw centrum voor jeugd en gezin. En dan is er ook nog de ontwikkeling bij het Hagaziekenhuis. Daar zouden 740 nieuwe woningen worden gebouwd.

 

En dan is er nog de ontwikkeling van de Sportcampus bij het Zuiderpark. Dit zou het Haagse Papendal moeten worden. Het is van al deze projecten onduidelijk welke er doorgang kunnen vinden. 

» Bekijk hier de lijst van alle Vestia-projecten in Den Haag

» Dossier Financiële problemen bij Vestia

Deel dit artikel: