Yvonne Keuls krijgt Haagse cultuurprijs

DEN HAAG - Schrijfster Yvonne Keuls uit Den Haag krijgt donderdag de Haagse Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als bekroning op een Haagse cultuurcarrière. Keuls is al meer dan 40 jaar een veel gelezen auteur in Nederland.

De schrijfster verwierf vooral grote bekendheid met de boeken 'Het verrotte leven van Floortje Bloem' en 'De Moeder van David S'. Beide boeken gaan over jongeren die worstelen met problemen van de moderne maatschappij.  Ook zeer geliefd is ‘Mevrouw mijn moeder’ dat verhaalt over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger.

De prijs wordtop de Tong Tong Fair op het Haagse Malieveld aan de schrijfster overhandigd . De prijs bestaat uit een geldbedrag van 25.000 euro. Daarnaast krijgt de winnaar een kunstwerk.

De Haagse Cultuurprijs wordt sinds 1999 eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele belang van de stad.  Eerder ging de prijs onder anderen naar drummer Cesar Zuiderwijk, choreograaf Jirí Kylián en cabaretier Paul van Vliet.

Deel dit artikel: