Vakantiekamp JVA mogelijk voor het laatst

DEN HAAG - De Haagse Jeugd Vakantie Activiteiten in attractiepark Duinrell dreigen dit jaar voor het laatst te zijn. De gemeente Den Haag wil de subsidie halveren naar 60.000 euro in 2013. Dit zou de doodsteek zijn voor het vakantiekamp, zegt de organisatie.

Het vakantiekamp is bijna veertig jaar geleden opgezet om kinderen uit alle wijken van Den Haag  een vakantie te geven. Het is uitgegroeid tot een begrip in Den Haag waar elk jaar duizenden kinderen gebruik van maken. De basisschoolleerlingen worden opgehaald met bussen en een week lang vermaakt met sport, spel en een bezoek aan Duinrell.

‘Onze activiteiten worden begeleid door studenten van de PABO en sportopleiding HALO van de Haagse Hogeschool en zij worden door ons betaald. Als de bezuinigingen worden doorgezet dan raken wij deze professionele mensen kwijt en zij zijn erg belangrijk voor ons,’ vertelt Dolf Zwaanswijk van de Stichting JVA.

'Halvering verantwoord'

Wethouder Klein van Den Haag vindt de halvering van de subsidie verantwoord. ‘Wij denken dat de JVA met minder betaalde krachten toe kan. De organisatie kan bijvoorbeeld ouders vragen om te helpen.’ Zwaanswijk: 'Dat zou kunnen maar wij hebben liever professionele krachten. Wij hebben de zorg over meer dan tweeduizend kinderen en die moeten goed belegeid worden.'

Wel erkent Karsten Klein dat het voor organisaties zoals de JVA moeilijk kan zijn om vrijwilligers te vinden. 'Daarom bieden wij alle organisaties een cursus aan waar ze kunnen leren hoe ze vrijwilligers kunnen werven.'

Dit jaar gaat de JVA nog gewoon door.

Deel dit artikel: