Vestia schrapt voor half miljard aan bouwprojecten

DEN HAAG - Woningcorporatie Vestia, die in de financiële problemen zit, schrapt voor ruim een half miljard euro aan geplande nieuwbouw en renovatie in Zuid-Holland Noord.

In totaal schrapt Vestia voor 1,1 miljard aan projecten. Vooral de sociale huursector in Den Haag zwaar getroffen. De bouw en renovatie van ruim 700 woningen zou geschrapt zijn.

Naast Den Haag gaat het om de gemeenten Westland, Zoetermeer, Delft en Zuidplas. Uitschieter is het Westland, waar ruim 500 van de geplande 700 CO2-arme woningen in de wijk Hoogeland zouden worden geschrapt. De gemeente Westland kan nog niet reageren op het nieuws.

Overnames

Minister Spies (volkshuisvesting) is inmiddels met gemeenten in overleg over de consequenties van het terugtrekken van Vestia. Zij heeft koepelorganisatie Aedes verzocht te onderzoeken of andere woningcorporaties bereid zijn om de geschrapte investeringsprojecten over te nemen.

Volgens de minister hebben de wethouders van Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer al mogelijke oplossingen aangedragen, maar de komende periode moet nog worden onderzocht in hoeverre deze opties uitvoerbaar zijn.

» Klik hier voor het overzicht van geschrapte projecten 

Deel dit artikel: