Instellingen

Opnieuw wilde actie HTM-chauffeurs

HTM-buschauffeur
HTM-buschauffeur
DEN HAAG - Buschauffeurs van de HTM houden woendagochtend een wilde actie in Den Haag. Via internet hebben chauffeurs elkaar opgeroepen om rond 11.00 uur naar het hoofdkantoor van de HTM op de Fluwelen Burgwal te komen.
Daar parkeren ze hun bussen waardoor er overlast in de Haagse binnenstad kan ontstaan. De actie is niet georganiseerd door de vakbond. De chauffeurs willen dat de aanbesteding van het busvervoer in de stad alsnog wordt uitgesteld.
Enkele weken geleden werd duidelijk dat het nieuwe bedrijf HTMbuzz de bussen in Den Haag gaat rijden. Dit bedrijf is een samenwerking van de HTM met nieuwkomer QBuzz, die is ontstaan omdat HTM het bedrag voor de aanbesteding niet alleen kon ophoesten.

Niet aanbesteden

Inmiddels heeft de Tweede Kamer besloten dat de grote steden zelf mogen beslissen over het wel of niet aanbesteden van het openbaar vervoer. De gemeenteraad in Den Haag mag er dus ook voor kiezen het busvervoer niet aan te besteden, maar bij de HTM te laten.
Daarom eisen de buschauffeurs dat de HTM-directie zich hard maakt voor uitstel. Zij zijn bang dat hun arbeidsomstandigheden zullen veranderen bij het nieuwe combinatiebedrijf HTMbuzz, en willen dat HTM het busvervoer in handen houdt. Om dit duidelijk te maken, zullen ze een petitie overhandigen aan de directie van de HTM.