Vijftigduizend huilen bij Anouk met hemel mee

DEN HAAG - Vijftigduizend bezoekers van het muziekfestijn Beatstad in Den Haag hebben zaterdagavond met Anouk en de hemel meegehuild. De Haagse zangeres verzorgde op een volgepakt Malieveld een gedenkwaardig optreden, het laatste van de popdiva in dit jaar.

De traantjes die daarom werden weggepinkt vielen op een gaandeweg steeds natter Malieveld. Bij het begin van het optreden van Anouk en uitgerekend aan het slot kwam het met bakken uit de lucht. De festivalgangers lieten zich er niet door uit het veld slaan en vrijwel iedereen hield het tot kwart over elf zaterdagavond vol.

Het magnifieke optreden van Anouk volgde op performances van onder anderen de Delftse artiest Van Velzen, De Jeugd Van Tegenwoordig, Gers Pardoel en Alain Clark. Beatstad verliep voor zover bekend zo goed als vlekkeloos, de stemming onder de bezoekers was prima te noemen. Na afloop keerden de festivalgangers rustig naar huis. Velen met oranje hoed op het hoofd, uitgedeeld door de opnieuw slim scorende Beatstad sponsor De Rabobank, die daarmee net als tijdens eerdere edities de aandacht trok.

Spannend werd het nog wel kort voor het optreden van Anouk. Presentator Dennis Weening, dapper hinkend op het podium na een flinke blessure, kondigde aan dat slecht weer mogelijk spelbreker zou worden, omdat er veel regen en onweer kon komen. De tienduizenden fans hielden de adem in, maar konden daarna toch de complete show van Anouk aan zich voorbij zien komen. Met slechts een enkel nadeel: heel wat van hen haalden een nat pak. Zodat Den Haag maandag flink kuchend op het werk zal komen. En Staatsbosbeheer een hele kluif zal hebben aan het herstel van het gras op het Malieveld.

Deel dit artikel: