Persvragen op ministerie Clinton na 1-aprilgrap Omroep West

DEN HAAG - De 1 april-grap van Omroep West over de hond van Hillary Clinton, heeft deze week tot vragen geleid tijdens de dagelijkse persconferentie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een van de journalisten vroeg aan een woordvoerder of het verhaal van de ontsnapte hond klopte. Woordvoerder Gordon Duguid antwoordde dat hij niet op de hoogte was van het feit dat er een hond zou zijn meegereisd in het vliegtuig van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton. Hij beloofde de zaak uit te gaan zoeken.

Ook Bill Clinton was al op de hoogte gebracht van de vermiste hond. Presentator Winston Gerschtanowitz vroeg tijdens een ontmoeting naar Hillary?'s hond.  De vraag leidde bij Bill Clinton tot hectiek, aldus de presentator in een gesprek met Edwin Evers op Radio 538 donderdagmorgen. Hij vertelde Evers over de consternatie die ontstond toen bleek dat Clinton niets wist van de vermissing.

'Hilarisch moment beleefd'

Het verhaal is dinsdagavond al als ?breaking news? gemeld in RTL Boulevard dat door Gerschtanowitz wordt gepresenteerd. Ook andere media namen het bericht over op hun internetsite. Gerschtanowitz kan er op Radio 538 wel om lachen. 'Als het inderdaad een 1-aprilgrap is, heb ik in ieder geval een hilarisch moment beleefd.

Omroep West bracht dinsdag in de nieuwsberichten op radio, televisie en internet het verhaal dat de hond van Hillary Clinton was weggelopen op de Scheveningse boulevard. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken was op dat moment in Den Haag vanwege de Afghanistan-top.

'Jan Peter Balkenende heeft 'm'

Kijkers en luisteraars werden opgeroepen om woensdagochtend mee te helpen zoeken. De oproep leidde tot enkele enthousiaste vrijwilligers en nog veel meer telefonische tips; de tiptelefoon van de omroep stond roodgloeiend. De redactie heeft vele tips gekregen van mensen die zeiden de hond bij zich thuis te hebben; ook belde een luisteraar die wist te melden dat premier Jan Peter Balkenende het dier aan het uitlaten was op het Binnenhof.

Deel dit artikel: