De Mos definitief niet op de PVV lijst

DEN HAAG - Richard de Mos komt definitief niet op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft Geert Wilders net bekend gemaakt.

Daarmee lijkt een actie van De Mos om alsnog op de lijst te komen bij voorbaat mislukt, en is ook zijn zetel in de Haagse gemeenteraad onzeker geworden. De Mos zei vanmorgen dat hij alleen in de Haagse gemeenteraad blijft voor de PVV als ie op de Tweede Kamerlijst zou komen.

Hij wilde dat Wilders hem als lijstduwer op plek 50 van die lijst zou zetten, zodat hij met voorkeursstemmen in de kamer gekozen kon worden. Voor zijn actie ‘Houd De Mos in de Kamer’ kreeg hij onder meer steun van VVD-prominent Hans Wiegel en CDA-staatssecretarissen Joop Atsma en Henk Bleker.  ‘Verder heb ik vanuit de stad veel positieve reacties gekregen van mensen en politici die vinden dat ik voor de PVV behouden moet blijven. Daarom ben ik deze actie begonnen en wil ik een poging doen om Wilders op andere gedachten te brengen', aldus De Mos.

Maar die poging is volgens Wilders kansloos. 'De PVV-selectiecommissie deelt mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten. De kandidatenlijst blijft ongewijzigd', stelde hij.

Zetelroof

Wanneer De Mos stopt als raadslid zal hij zijn zetel niet meenemen, zo belooft hij. 'Ik doe niet aan zetelroof; hij blijft behouden voor de PVV'.

Vorige week kreeg Richard de Mos te horen dat hij niet meer op deze kieslijst van de PVV in de Tweede Kamer staat.  Hij reageerde daar erg teleurgesteld op. Op 30 juli wordt de PVV-lijst definitief vastgesteld.

Deel dit artikel: