Mogelijk schikking met Alphense autokrasser

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense autokrasser Kees van E. heeft zes van de zeven slachtoffers het schadebedrag terugbetaald. Hij heeft dat gedaan na bemiddeling van politie en justitie. Van E. heeft een bedrag van zo'n 10.000 euro vergoed.

Binnenkort is er een besloten zitting met de Officier van Justitie. Wanneer de autokrasser belooft ook het laatste slachtoffer het schadebedrag van 1700 euro te betalen, wil het Openbaar Ministerie de man een schikking aanbieden. Hij krijgt dan een taakstraf opgelegd. Mocht de Alphenaar weigeren het laatste schadebedrag te betalen, dan volgt er toch een rechtszaak.

Van E. heeft bekend dat hij vijf voertuigen heeft bekrast. Hij deed dat omdat hij overspannen was, zegt Van E. Ook wilde hij het milieu redden.

De auto's die hij bekraste waren volgens hem veel te groot en vervuilend. Hij had het vooral voorzien op SUV's. De Alphense autokrasser is opgepakt dankzij videobeelden. Eén van de slachtoffers was het zo zat, dat hij een camera ophing. De autokrasser sloeg zestien keer toe in de Alphense wijk Berendrecht.

Deel dit artikel: