Verkeer vast door vuurwerkfestival

DEN HAAG - Het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft donderdag, vrijdag en zaterdag ongeveer 150.000 bezoekers getrokken. Op de slotdag stond het verkeer in Scheveningen al uren voor het vuurwerk losbarstte al helemaal vast.

Zaterdag waren volgens de organisatie ruim 80.000 bezoekers naar de badplaats gekomen om de vuurwerkstrijd tussen Nederland en Spanje te bekijken. De boulevard stond helemaal vol.

Door het heldere weer was op alle dagen het vuurwerk vanaf de boulevard goed te zien. Vorig jaar was het festival over twee weekeinden verdeeld, maar daar had de stichting die het evenement organiseert geen geld meer voor.

China

De Chinezen gingen er met de winst vandoor. De andere teams die meededen waren België, Duitsland, Zuid-Korea, Nederland en Spanje.

Het was lange tijd onzeker of het vuurwerkfestival kon doorgaan, doordat de organisatie geen overeenstemming kon bereiken met vervoerder HTM. Na bemiddeling door het Stadsgewest Haaglanden kwam er toch een oplossing voor de kosten van het vervoer van de tienduizenden bezoekers.

Deel dit artikel: