Haagse PVV bezorgd om eigen moskee imam Fawaz

imam, fawaz, as-soennah
imam, fawaz, as-soennah
DEN HAAG - De PVV maakt zich grote zorgen over de plannen van de omstreden imam Fawaz Jneid om in Den Haag een eigen nieuwe moskee op te richten. De partij wil dat de gemeente gaat proberen dit te voorkomen. Fractievoorzitter Machiel de Graaf: ‘Iedere Mohammedaanse haatkazerne in Den Haag is er één teveel.’
Afgelopen weekeinde werd bekend dat de imam, die een conflict heeft met het bestuur van de As Soenah moskee, gewoon door is gegaan met prediken. In de moskee was hij niet meer welkom, maar deze zomer leidde hij bijeenkomsten in volle zalen. Onder zijn aanhangers leeft de wens een eigen moskee te stichten. Fawaz staat daar welwillend tegenover. Echt concrete plannen zijn er echter nog niet.
De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat in de kiem smoren. Fractievoorzitter Machiel de Graaf stelt dat zijn partij niet zit te wachten op ‘de clandestiene hobbymoskee van de omstreden Mohammedaanse voorganger Fawaz Jneid’.
Hij wil dat de gemeente de regels aanscherpt, zodat het onmogelijk is dat de wens van de volgelingen van de imam werkelijkheid wordt.
De Graaf heeft een reeks aan vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Zo wil hij weten hoeveel moskeeën er in Den Haag zijn en hoeveel ‘spontane gebedsdiensten’, zoals die van Fawaz Jneid, er wekelijks in de stad plaats hebben.
Ook onderstreept De Graaf nog eens het standpunt van zijn partij: er mag in Den Haag geen moskee meer bijkomen. Bovendien moet de gemeente ‘alles in het werk stellen om te voorkomen dat Fawaz Jneid zijn salafistische haat ooit nog in Den Haag verkondigt’.
Als het even kan, aldus de PVV, moet de imam het land worden uitgezet.