GroenLinks: 'Situatie Koorenhuis schandalig'

DEN HAAG - 'De manier waarop wethouder De Jong omgaat met het Koorenhuis is schandalig.' Dat zegt GroenLinks-raadslid in Den Haag, David Rietveld.

Volgens hem gaat het beleid van de wethouder niet alleen ten koste van de cultuureducatie in de stad, maar worden er daarbij ook 'mensen kapotgemaakt'.

Massa-ontslag

Het Haagse Koorenhuis kondigde afgelopen vrijdag aan ontslag aan te vragen voor al het personeel. Het gaat om 185 mensen. De culturele instelling doet dit omdat per 1 januari de subsidie stopt.

Hoewel de gemeente mondeling toezeggingen heeft gedaan over het voortbestaan van het Koorenhuis, is daar nog geen formeel besluit over genomen. Directeur Caroline Wiedenhof: ‘Het was al duidelijk dat het Koorenhuis moest veranderen, maar tot nu toe is de wethouder nog niet met toezeggingen gekomen. Ondertussen wordt de subsidie wel stopgezet’.

Zonder uitsluitsel van de gemeente ziet Wiedenhof geen andere oplossing dan het aanvragen van ontslag. ‘Op die manier wordt in elk geval alles goed afgehandeld voor de 185 medewerkers van het Koorenhuis’ aldus de directeur.

Deel dit artikel: