Ondernemers willen eigen partij Richard de Mos

DEN HAAG - PVV-raadslid en Kamerlid Richard de Mos begint waarschijnlijk een eigen lokale partij. Een grote groep Haagse ondernemers onder aanvoering van de directeur van De Uithof heeft hem gevraagd om over twee jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij zou daar onder meer moeten opkomen voor de belangen van ondernemers en sporters. De Mos is gevleid door het verzoek.

'Veel steun'

Volgens de directeur, Eugène de la Croix, is er veel steun voor het initiatief uit de ondernemerswereld. Dit omdat er veel onvrede zou leven over het huidige gemeentebeleid. Ondernemers hebben veel last van regelgeving en de slechte steun die ze krijgen van de gemeente. ‘Ondernemend en sportend Den Haag zijn ontevreden over hoe de stad wordt bestuurd. Van vastgoed tot retail. Je komt op veel businessclubs veel mensen tegen die allemaal hetzelfde geluid laten horen. Daarom zeggen wij me een grote groep ondernemers: wat zou het mooi zijn als Richard de Mos een nieuwe partij zou beginnen.’

De Mos voelt daar wel wat voor, zegt hij. Volgens hem voelen veel mensen zich nu niet goed vertegenwoordigd door de bestaande partijen.

PVV

De Mos zit nu nog voor de PVV in de Tweede Kamer en de gemeenteraad. Maar hij keert niet terug in het parlement omdat partijleider Geert Wilders hem geen plek meer gunde op de kieslijst. Wegens dat gebrek aan vertrouwen stapt hij daarom binnenkort ook uit de gemeenteraad.

De Mos noemt zichzelf ‘een politiek dier’ en denkt dat hij voor het bedrijfsleven, sportend Den Haag, ondernemers in de binnenstad en Scheveningen nog veel kan betekenen. ‘Ik wil een oog en oor voor de stad zijn,’ zegt hij. ‘En met mijn naamsbekendheid zit het wel snor’. De la Croix rekent bij de raadsverkiezingen van 2014 op tussen de vijf en tien zetels.

Ambassadeur De Uithof

Vooralsnog wordt De Mos eerst ambassadeur van De Uithof. Hij gaat openingen verzorgen en lobbyen bij de politiek. De Uithof hoopt op een betere relatie met de gemeente. Het sportcentrum voelt zich nu soms ‘genegeerd’.

Deel dit artikel: