Nieuwe huizen aan de Haagse Zuidwal

DEN HAAG - Aan de Zuidwal in het centrum van Den Haag komen vier nieuwe appartementen. De Haagse wethouder Marnix Norder heeft vandaag het startsein gegeven voor de bouw ervan.

De bouw van de woningen is omstreden. Op de plek stonden zeer vervallen, maar wel markante grachtenpanden die in handen waren van de gemeente. De bedoeling was dat ze zouden worden gerenoveerd. Maar toen de werkzaamheden daarvan begonnen, bleek dat de huizen niet meer waren te redden. Dit tot grote teleurstelling van de buurt.

Nu gaat de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Stationsbuurt- Oude Centrum er een kleinschalig appartementencomplex met vier appartementen neerztten. Het complex wordt in historiserende stijl gebouwd, overeenkomstig de negentiende eeuwse bebouwing die er voorheen stond.

Ontwerp

Het appartementencomplex is ontworpen door architectenatelier Hans Karel & partners. Het wordt in het derde kwartaal van 2013 opgeleverd.

De WOM is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en de woningcorporatie Staedion met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de Stationsbuurt en het Oude Centrum te verbeteren.

Deel dit artikel: