'Wel recht gesproken, maar geen recht gedaan'

Rechtbank
Rechtbank
RIJSWIJK - De vader van de vermoorde studente Anneke van der Stap is teleurgesteld in het Nederlandse rechtssysteem. De vermeende moordenaar van zijn dochter, Ronald P., is door de rechter vrijgesproken.
Het Openbaar Ministerie eiste levenslang omdat Ronald P. spullen van het slachtoffer in zijn bezit had en haar pinpas gebruikte een paar uur nadat ze overleed. De rechter vond dat niet genoeg bewijs. 'Het betekent dat hij wat met de moord te maken heeft, maar niet dat hij de moord gepleegd heeft,' aldus de rechtbank.
Meteen na de uitspraak van de rechter reageerde de vader van Anneke teleurgesteld. 'Er is recht gesproken, maar geen recht gedaan', zei Harry van der Stap. Hij is teleurgesteld in het Nederlandse rechtssysteem. De rechter erkende tijdens de uitspraak dat de zaak niet is opgelost.
Het OM gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak. na de zitting wilde het OM niet reageren, omdat ze eerst het vonnnis goed door willen lezen.
Reactie advocaat Ronald P.
Advocaat van Ronald P., Ruud van Boom, vindt de uitspraak van de rechter 'de enig juiste'. Hij verwacht weinig van een hoger beroep. 'Dan moet justitie wel met nieuwe feiten komen, want de rechter is duidelijk, er ligt te weinig bewijs tegen P.'
P. komt niet vrij, want hij is veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op Christel Ambrosius, beter bekend als de Puttense moordzaak. Ronald P. was vrijdag niet bij de uitspraak aanwezig. Hij zegt dat hij dreigmails heeft ontvangen en is bang dat hij buiten de gevangenis niet veilig is. Ook had hij geen zin in de media-aandacht, schreef hij in een verklaring aan de rechtbank.