Instellingen

PvdA wil meer openbare toiletten in Den Haag

Toiletpot
Toiletpot
DEN HAAG - Er moeten meer openbare toiletten komen in Den Haag. Dat vindt de grootste partij in de stad, de PvdA. Volgens raadslid Rajesh Ramnewash 'is de nood hoog'.
Er zijn in Den Haag slechts enkele openbare toiletten. De PvdA wil dat er meer bijkomen.

Voldoende mogelijkheid

De afgelopen jaren hielden diverse partijen in de raad al een pleidooi voor meer wc’s in de stad. De SP deed dat nog begin dit jaar.
Maar toen waren burgemeester en wethouders duidelijk: ‘Het college kan zich voorstellen dat, onder andere, ouderen regelmatig van een toilet gebruik moeten maken. Het college vindt het echter niet haar verantwoordelijkheid om te voorzien in een breed verspreid aanbod van openbare toiletten in de stad. Naast een aantal openbare toiletten die de gemeente heeft geplaatst, is er voldoende mogelijkheid om gebruik te maken van toiletten in openbare gebouwen, horecagelegenheden en winkels.’

Commerciële partij

Er was toen ook al contact geweest met een commerciële partij die toiletten exploiteert. Die zou ook wel belangstelling hebben om in Den Haag actief te willen worden als bleek dat het systeem haalbaar was.
De PvdA hoopt nu dat dit snel gaat gebeuren. Ramnewash wil dat de gemeente nogmaals gaat onderzoeken of er commerciële toiletten kunnen komen. Bijvoorbeeld van een ‘toilet in reclamezuil’ of de toilettenwinkel 2theloo.