'Tattookillers' aangehouden in cel voor moord

Gevangenis
Gevangenis
REGIO - Drie mannen, die eerder zijn veroordeeld voor moord, zijn opnieuw aangehouden in hun cel. Ze worden verdacht van de moord op de 30-jarige Onno Kuut uit Enschede. Zijn lichaam werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.
De Schiedamse broers Cor en Brian P. en Jeroen S. staan bekend als de ‘tattookillers’. Die naam danken zij aan het feit dat zij op een rug een tatoeage hebben van grote Chinese tekens. Voor de moordaanslag op de Amsterdamse crimineel Marlon D. zijn ze in juli van dit jaar veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

Voortvluchtige verdachte

Een vierde verdachte, Evert Sijahailatua, werd bij verstek veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf. Hij is voortvluchtig en staat op de nationale opsporingslijst. De Nationale Recherche heeft de cellen van de drie verdachten maandagochtend doorzocht. Op verzoek van het Landelijk Parket is ook een woning in het Duitse Ahaus doorzocht.

Liquidatie Leiderdorp

Cor en Brian P. waren in 2009 al eerder in het vizier gekomen van de politie, als verdachten van de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor, bij pannenkoekenboerderij De Hooiberg in Leiderdorp. Enkele weken later werd het lichaam van Kuut gevonden. Tijdens sectie bleek dat hij ook de opvallende tatoeage ook had.