Steun voor bezuiniging Koorenhuis

REGIO - DEN HAAG- De voorgenomen bezuinigingen op muziekcentrum het Koorenhuis in Den Haag lijken politieke steun te krijgen. Collegepartij PvdA was eerder kritisch omdat het Koorenhuis te weinig tijd zou krijgen om te reorganiseren.

Het centrum zou al per 1 januari personeel zou moeten ontslaan. Maar de belofte van wethouder De Jong om het muziekcentrum een paar maanden extra tijd te geven, zijn voldoende voor de PvdA om de bezuinigingen te accepteren, zo bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

Daarom is er een meerderheid voor de plannen om het Koorenhuis te veranderen in een kenniscentrum voor cultuuronderwijs, zonder muziekdocenten. Dat betekent dat de organisatie een groot deel van het personeel zal moeten ontslaan.

'Onzorgvuldig'

Oppositiepartij SP noemt de gang van zaken ‘onzorgvuldig’. SP-raadslid Van Kent vindt dat de wethouder de bezuiniging op het Koorenhuis een jaar moet uitstellen zodat de nieuwe organisatie goed op poten gezet kan worden. Tot die tijd zou er geen personeel ontslagen moeten worden.

Directeur Caroline Wiedenhof van het Koorenhuis is opgelucht dat ze meer tijd krijgt om de reorganisatie door te voeren, maar ze is er nog niet gerust op. Volgens haar is er nog weinig duidelijkheid over de nieuwe opzet van het Koorenhuis.

Volgende week besluit de gemeenteraad definitief over de bezuiniging.

Deel dit artikel: