Instellingen

Vierde tattookiller ook verdachte in moordzaak Kuut

Gevangenis
Gevangenis
REGIO - De voortvluchtige Evert Sijahailatua, een van de zogeheten 'tattookillers', wordt officieel verdacht van de moord op Onno Kuut. Dat maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.
Maandag werden drie andere 'tattookillers', de broers Cor en Brian P. en Jeroen S., al in hun cel aangehouden voor deze zaak. Zij zitten een celstraf van 12,5 jaar uit voor de moordaanslag op de Amsterdamse crimineel Marlon D. in 2009. De 31-jarige Sijahailatua werd voor de moordaanslag op Marlon D. bij verstek veroordeeld. 

Hoek van Holland en Leiderdorp

Het lichaam van Onno Kuut werd in 2009 in de duinen bij Hoek van Holland gevonden. Cor en Brian P. waren in 2009 al eerder in het vizier gekomen van de politie, als verdachten van de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor, bij pannenkoekenboerderij De Hooiberg in Leiderdorp.
De tattookillers danken hun naam aan het feit dat zij op hun rug een tatoeage hebben van grote Chinese tekens die 'Wees daadkrachtig' zouden betekenen. De mannen zouden een professioneel opererend moordcommando hebben gevormd.