Vluchtelingen praten met de Kamer

DEN HAAG - Vertegenwoordigers van de tentenkampen met asielzoekers in Den Haag en Amsterdam hebben dinsdag gesproken met leden van de Tweede Kamer.

Bij het zogenoemde rondetafelgesprek was de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen niet aanwezig. De Kamerleden hebben vooral geluisterd. Binnenkort is er een debat over de uitgeprocedeerde asielzoekers.

Een woordvoerder van het Haagse tentenkamp noemt dat zeer teleurstellend. Volgens een woordvoerder van Van Aartsen was de Haagse burgemeester niet uitgenodigd. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was er wel. Hij pleitte voor een andere aanpak van uitgeprocedeerde asielzoekers die tussen wal en schip vallen.

Open kant

Er zijn grote aantallen uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun land. Veel van die mensen belanden op straat. In Den Haag verblijven ongeveer 35 vluchtelingen in 8 tenten op het Malieveld. De Haagse burgemeester van Aartsen wilde ze aanvankelijk weg hebben, maar de rechter bepaalde dat de tenten onder voorwaarden mochten blijven staan. Zo moeten de tenten een open kant hebben.

De Kamerleden hebben vooral geluisterd. Binnenkort is er een debat over de uitgeprocedeerde asielzoekers.

Deel dit artikel: