Huilende verdachte webcamseks: 'Ik heb spijt'

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De 22-jarige Voorburger die vastzit op verdenking van cyberseks met minderjarigen heeft spijt. Dat bekende hij donderdagmiddag huilend tijdens een rechtszitting in Den Haag. M.K. wordt ervan verdacht dat hij ruim twintig minderjarige meisjes aanzette tot seksuele handelingen voor de webcam.

Hij zou ze onder meer geld hebben geboden om dat te doen. Ook zou hij met één van zijn slachtoffers seks hebben gehad. Het meisje was 15 jaar. M.K. werd in juni opgepakt. 
 
Bedreigd in gevangenis

In het huis van Bewaring wordt M.K. bedreigd, zo vertelde hij tijdens de zogeheten pro formazitting. Hij wordt daar naar eigen zeggen gezien als 'de kindermisbruiker van Voorburg'. Tijdens de zitting vroeg hij ook om psychische hulp.

Inmiddels zijn er acht aangiftes tegen hem gedaan door meisjes die het slachtoffer zouden zijn geworden. Misschien komen er nog meer aangiftes binnen, want het Openbaar Ministerie is nog bezig om veertien slachtoffers te identificeren. Die moeten daarna nog benaderd worden en het is nog maar de vraag of ze aangifte willen doen tegen de man.

Korfbaltrainer

Eerder deze week werd bekend dat de 22-jarige Voorburger tot zijn arrestatie trainer was bij korfbalvereniging HKV / Ons Eibernest in Den Haag. Een bestuurslid van de club zei toen dat er naar hun weten geen slachtoffers zijn onder leden van de korfbalclub.

De man trainde daar de aspirantenploeg, met jongens en meisjes tot 14 jaar.

Samen met een ander

Behalve K. zit sinds maart al de 22-jarige S. O. uit Brielle vast. O. wordt ervan verdacht via internet ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met tientallen meisjes. De zaak kwam aan het rollen na aangiften van een meisje uit de regio Haaglanden en een meisje uit het oosten van het land.

In het onderzoek naar O. kwam ook K. in beeld. De twee zouden via internet contacten hebben uitgewisseld. Van verdere samenwerking is vooralsnog geen bewijs. K. werd in juli opgepakt.

Chantage

Op de computer van O. zijn zesduizend chatsessies en honderden filmpjes met minderjarige meisjes gevonden. De verdachten verleidden de slachtoffers ertoe zich uit te kleden voor de webcam. Die beelden werden stiekem opgenomen en vervolgens gebruikt om ze te chanteren. De zaak tegen M.K. is voorlopig aangehouden door de rechtbank. Dat betekent dat de verdachte voorlopig nog vast blijft zitten. Het is niet bekend wanneer de rechtszaak weer verder gaat.

Deel dit artikel: