Stichting zoekt geld voor doodzieke peuter

DEN HAAG - Vrienden en familie van de doodzieke 2-jarige Meike uit Den Haag zijn een grote actie begonnen. Ze willen geld inzamelen voor een speciale behandeling van de peuter in de Verenigde Staten. Het meisje heeft een levensbedreigende vorm van kinderkanker. De Amerikaanse behandeling kan haar overlevingskansen vergroten, maar is erg duur.

Om alles te kunnen betalen is de Stichting Mega Meike opgericht. De stichting werft sponsors, heeft website en is actief op facebook en twitter. Na amper 24 uur is er al 10.000 euro opgehaald. Nu, na een week, staat het bedrag al op ruim 38.000 euro. De teller op de website gaat tot 100.000 euro. Dat is het bedrag dat de familie nodig heeft om de kosten van de Amerikaanse behandeling te kunnen dekken.

Richard en Mirjam, Meikes ouders zeggen sprakeloos te zijn van alle giften die ze krijgen.'We hadden nooit durven denken dat er in zo’n korte tijd al zoveel geld gedoneerd zou zijn!' Ook noemen ze de reacties die ze krijgen via de sociale media en e-mail hartverwarmend.

Buikpuin

Het jonge gezin heeft alle steun hard nodig. Begin augustus van dit jaar gaat de dan bijna 2-jarige Meike met haar ouders naar het Sophia Kinderziekenhuis voor een onderzoek. Ze heeft dan al een tijdje buikpijn en haar huisarts heeft haar doorverwezen.

Een week later krijgen haar ouders de 'onvoorstelbare mededeling' dat hun meisje een gevaarlijke vorm van kinderkanker heeft. Meike heeft neuroblastoom, een tumor in haar bijnier met uitzaaiingen in haar schouders en been.

Chemokuren

Meike viert haar tweede verjaardag nog thuis met veel cadeaus, maar moet vrijwel direct daarna het ziekenhuis in. Er volgt een zware behandeling van zeven chemokuren. Daar zit Meike nu middenin. Na die kuren kan ze naar Amerika voor een immunotherapie. Deze behandeling moet ervoor zorgen dat haar overlevingskansen met nog eens 20 procent toenemen.

De behandeling zelf wordt naar verwachting vergoed door de verzekering. Maar de ouders van Meike krijgen te maken met heel veel bijkomende kosten. De reis moet worden betaald en ook het verblijf van een paar maanden in Amerika kost handenvol geld. Volgens een raming van het ziekenhuis is er zo'n 100.000 euro nodig om de kosten te dekken. Met de stichting hoopt de familie nu genoeg geld op te halen.

Sponsoren

Meer info over de stichting op www.megameike.nl, daar staat ook hoe je sponsor kunt worden van Mega Meike.

Deel dit artikel: