'Cultuurpaleis is een must voor Den Haag'

DEN HAAG - Grote bedrijven scharen zich achter het cultuurpaleis. De bedrijven waaronder KPN, Siemens, Shell Nederland, de Rabobank en het World Forum hebben een advertentie in AD/Haagsche Courant geplaatst waarin ze zeggen dat het cultuurcentrum 'een must is voor cultureel Den Haag'.

Volgens de ondertekenaars is de bouw ervan een 'unieke kans om Den Haag definitief op de kaart te zetten'.  Ze geloven dat het programma-aanbod iets te bieden heeft aan alle Hagenaars.

Maandag bleek uit onderzoek dat 69 procent van de Hagenaars tegen het cultuurpaleis is. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van vijf oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad. Ook hebben ruim zesduizend mensen een petitie ondertekend die de gemeenteraad oproept om tegen het cultuurpaleis te stemmen.

Bezuinigingen

Ze vinden dat het in deze tijden van bezuinigingen geen pas geeft om miljoenen euro’s te investeren in zo’n groot bouwproject.  Het cultuurpaleis moet het nieuwe onderkomen worden van het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Danstheater.     

Deel dit artikel: