GGD Zuid-Holland West heeft miljoenen extra nodig

REGIO - De GGD Zuid-Holland West heeft een extra bijdrage van 3,4 miljoen euro nodig van de acht deelnemende gemeente om te herstellen van de problemen die er zijn ontstaan. Dat heeft de gemeente Zoetermeer woensdag bekendgemaakt.

De GGD Zuid-Holland West (ZHW) werkt voor acht gemeenten: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Reorganiseren

In 2011 ontstond er een tekort van 2,7 miljoen euro. Daarom moet er fors worden gereorganiseerd. Ook is er een extra bijdrage van de gemeenten nodig, blijkt uit de begroting van de GGD voor de komende jaren.

Zoetermeer stelt dat de ontwikkelingen ‘kritisch’ worden gevolgd en dat de extra bijdrage ‘niet leuk is’, maar wel noodzakelijk om de wettelijke dienstverlening op peil te houden.

GGD Haaglanden

De GGD Zuid-Holland West gaat volgend jaar op in de GGD Haaglanden. De acht gemeenten willen die nieuwe organisatie niet met een tekort laten beginnen. De GGD voor de hele regio Haaglanden wordt uitgevoerd door de GGD Den Haag.


De Zoetermeerse gemeenteraad praat in het najaar over de meerjarenbegroting van de GGD en het herstelprogramma.

Deel dit artikel: