'Besluit cultuurpaleis niet afhankelijk van enquete'

DEN HAAG - De afweging om wel of geen cultuurpaleis te bouwen op het Spuiplein in Den Haag is ingewikkelder dan in een enquête is te vatten. Dat zei wethouder Norder van Den Haag tijdens het debat over de komst van het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Danstheater.

Deze week bleek uit een onderzoek van Omroep West en EenVandaag en eentje van de oppositiepartijen dat 79 procent van de Hagenaars het cultuurpaleis een slecht plan vindt. ‘Maar de stad bestuur je niet door enquêtes,’ zei Norder. ‘Bij deze afweging worden alle belangen en argumenten bij elkaar gevoegd en vervolgens komen we tot een besluit.’ Norder blijft erbij dat het cultuurpaleis een goede investering is voor de stad.

Ook PvdA volhardt

En ook collegepartij PvdA zegt niet van plan te zijn van standpunt te wijzigen nu twee onderzoeken op tafel liggen waaruit blijkt dat er weinig draagvlak is in de stad. PvdA-raadslid Jos de Jong: ‘Wij vinden dat het besluit nu genomen moet worden maar wij zullen de komende maanden goed in de gaten houden of het college zich aan de afspraken houdt. Vooral de belofte dat er gewerkt gaat worden aan het vergroten van het draagvlak is voor ons erg belangrijk.’

Gemeenteraad stemt

Donderdagavond wordt door een hoofdelijke stemming een besluit genomen over het project dat 181 miljoen euro kost.  De verwachting van De Jong is dat alle PvdA-leden voor zullen stemmen waardoor in de gemeenteraad een meerderheid is voor het cultuurpaleis.    

 

Deel dit artikel: