VNO-NCW vindt cultuurpaleis verrijking voor Den Haag

REGIO - DEN HAAG- Rob Perik, voorzitter van VNO-NCW Den Haag, staat achter de plannen voor het cultuurpaleis op het Spuiplein in Den Haag. Dit heeft hij laten weten in het programma WestBusiness TV.

‘Een gebouw dat er over 100 jaar in volle glorie nog staat is van veel waarde voor Den Haag’, aldus de voorzitter. Volgens Perik zijn de huidige gebouwen op het Spuiplein 25 jaar geleden gebouwd met te weinig middelen en is het huidige plein niet aantrekkelijk.

De voorzitter is niet onder de indruk van de tegenstand onder de Haagse bevolking: ‘Het is makkelijk om ergens tegen te zijn.' Perik zegt dat er goed naar de feiten gekeken moet worden. Volgens hem zijn de exploitatielasten van de huidige gebouwen erg hoog. ‘Met één gebouw wordt dat veel minder, dan valt het plaatje anders uit’, aldus de VNO-NCW voorzitter.

Nieuw onderkomen

De Haagse gemeenteraad stemde donderdag in met de bouw van het cultuurpaleis dat 181 miljoen euro gaat kosten. Het dans- en muziekcentrum moet het nieuwe onderkomen worden voor het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium.

Deel dit artikel: