Vrachtwagen geflitst met 239 km/u

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Korps Landelijke Politiediensten heeft geblunderd door een vrachtwagen van de Reeuwijkse transportonderneming Van der Bas te flitsen met een snelheid van 239 km/uur. Een snelheid die onmogelijk gehaald kan worden door een begrensde vrachtwagencombinatie met oplegger.

Het transportbedrijf kreeg een brief op de mat van het Centraal Justitieel Incassobureau, waarin het bedrijf werd gesommeerd om voor de rechter te verschijnen vanwege een gemeten snelheid van 239 km/uur. Volgens het CJIB is de vrachtwagen op 25 oktober om 13.10 uur door een mobiel flitsapparaat gespot op de A15 ter hoogte van Hoogvliet. Transportondernemer Jos van der Bas noemt de boete 'volstrekt belachelijk'. Vooral in het geval van deze chauffeur. 'Hij heeft nog nooit een overtreding begaan met snelheid. Nu zou hij ineens met Parijs-Dakar mee kunnen gaan doen.'

Het KLPD laat weten dat de bon inmiddels uit het systeem is gehaald. 'Op dit moment zijn we aan het onderzoeken wat er is misgegaan', aldus woordvoerder Frans Zuiderhoek. 'We willen kijken hoe het mogelijk is dat het apparaat dit gemeten heeft.' Het transportbedrijf krijgt nog een excuusbrief van het KLPD.

 

Deel dit artikel: