Deel buit overval Wim Zegwaard teruggevonden

Reconstructie overval Zegwaard
Reconstructie overval Zegwaard
RIJSWIJK - Horloges die werden buitgemaakt bij de overval op multimiljonair Wim Zegwaard zijn teruggevonden bij een verkeerscontrole. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook blijkt de vluchtauto een week na de overval in brand gestoken.
De horloges zijn onderdeel van de collectie die werd buitgemaakt bij de overval op donderdag 22 maart. Wim Zegwaard en zijn vriendin werden toen vastgebonden in de kelder van zijn villa aan het Haantje in Rijswijk. Zeker twee overvallers gingen daarna een paar uur rustig hun gang en maakten een groot geldbedrag en dus de collectie dure horloges buit. Eerder werd een uitgebreide reconstructie gemaakt van de overval.
De persoon die de teruggevonden horloges bij zich had, heeft volgens de politie niets met de overval te maken. Wel geeft de vondst aan dat (een deel van) de buit misschien nog in Nederland is. Anderhalve week geleden werd bekendgemaakt dat de overvallers waarschijnlijk een tijd in Marokko hebben gezeten.

Vluchtauto in brand

In de nacht van 27 op 28 maart, dus de dinsdag op woensdag na de overval, werd op de Van Vredenburchweg in Rijswijk een auto in brand gestoken. Het gaat om een Volkswagen Golf zonder kentekenplaten.
Drie mannen rijden weg in een BMW nadat ze de auto in brand hebben gezet. De brandweer is er snel bij en kan de brand blussen. Daardoor zijn sporen in de auto bewaard gebleven.
Volgens de politie is de in brand gestoken auto waarschijnlijk de vluchtauto van de overvallers geweest. Die Volkswagen Golf werd in januari gestolen aan de Arendsof in Honselersdijk.

Tips en beloning

Sinds de laatste uitzending van Opsporing Verzocht in augustus zijn 30 tips binnengekomen.
Wim Zegwaard loofde eerder flink wat tipgeld uit. Wie de daders aangeeft krijgt drie ton. Als de buit ook terugkomt, krijgt de tipgever nog eens tien procent van de waarde.