'Veronica zendschip naar Scheveningen'

DEN HAAG - De initiatiefnemers van het Haags popmuseum lonken naar het zendschip van de zender Veronica. Het legendarische schip de Norderney ligt sinds woensdag in Nederland.

Het schip wordt verkocht aan een investeerder. Cabaretier en initiatiefnemer van het Haags popmuseum Sjaak Bral ziet het wel zitten: 'Voor een stad als Den Haag is het een prachtige aanvulling. Het Veronicaschip zou het plaatje van de Popexperience compleet maken.'

Popmuseum in Scheveningse haven
In oktober werd bekend gemaakt dat de plannen voor de komst van een Popexperience met een popmuseum in de haven van Scheveningen rond lijken te komen. De Popexperience moet komen op de Dr. Lelykade en heeft naast een museum ook hotelkamers en winkels. Voormalig Veronica-dj en mede-initiatiefnemer van de Popexperience Erik de Zwart ziet de Norderney als prachtig platform voor radio- en televisieprogramma's, popoptredens en stand-up comedy. Of de Norderney ook daadwerkelijk naar Scheveningen komt wil Bral niet zeggen. Toch ontkent hij het ook niet.

Het piratenschip van Radio Veronica lag van 1964 tot 1974 op de Noordzee en zond daar muziekprogramma's uit. Radio Veronica was 31 augustus 1974 gedwongen te stoppen met uitzendingen vanaf het schip. Daarna zwierf het schip door Nederland o.a. in Maastricht, Amsterdam en Groningen. In 2001 vertrok de Norderney naar Antwerpen waar er regelmatig feesten en partijen op zijn georganiseerd. Het schip is een icoon voor radio- en popliefhebbers. 

Deel dit artikel: