Gebroken trein in Sassenheim

TEYLINGEN - Bij Sassenheim is vanmorgen een trein in tweeën gebroken. Een kabel die tussen twee coupés liep knapte. Hierdoor brak de trein bij de verbinding tussen de twee treinstellen. Dit is het gedeelte waar passagiers van de ene coupé door een zogenoemde harmonicasluis naar het andere gedeelte lopen.

Volgens een woordvoerder van de NS is er geen gevaar voor de veiligheid geweest en zijn er geen gewonden gevallen. Wanneer de kabels van een trein breken gaat gelijk de druk van de trein af waardoor de trein remt.

Lezers van Omroep West twijfelen er aan dat er geen gevaar was. Als er iemand op het 'overloopje' had gestaan zou er wel degelijk sprake zijn geweest van gevaar. Maar woordvoerder van de NS Eric Trinthamer betwist dat. Theoretisch zou het mogelijk gevaarlijk zijn geweest, maar omdat er niemand stond was dat volgens de NS niet het geval.

De oorzaak van de breuk is nog niet bekend, de trein wordt naar een werkplaats gebracht voor nader onderzoek. De verstoring van de dienstregeling is inmiddels voorbij.

 

 

Deel dit artikel: