Zeker 150 mensen lopen tocht voor Rishi

DEN HAAG - Zeker honderdvijftig mensen liepen zondagavond mee in de stille tocht voor de 17-jarige Rishi. Hij overleed zaterdag nadat hij door de politie in zijn nek was geschoten.

De tocht begon even na 19.00 uur in de Oudemansstraat in de Haagse wijk Laakkwartier. De stoet liep naar station Hollands Spoor (HS), de plaats waar de Haagse jongen zaterdagochtend werd neergeschoten.

De stille tocht was ook echt stil. Iedereen volgde in rust de lange stoet naar HS. Veel deelnemers hadden bloemen meegenomen om neer te leggen op perron 4, de plek waar het fatale schot werd gelost. Daar hield de groep twee minuten stilte en er werden veel kaarsjes aangestoken. De NS liet even geen treinen rijden over spoor 4.

Op afstand

De  stoet werd begeleid door politie op de fiets en een motoragent.  De politie zette kruisingen af, maar bleef op afstand.

De tocht was een initiatief van vrienden en familie van het slachtoffer. De jongen werd zaterdag op station Hollands Spoor neergeschoten door de politie en overleed later aan zijn verwondingen.

Vuurwapen

De politie was zaterdag op een melding afgekomen dat er iemand met een vuurwapen op het station liep. Rishi zou in zijn nek zijn geschoten toen hij zijn handen niet in de lucht deed, maar in plaats daarvan naar zijn middel greep. Of er daadwerkelijk sprake was van een vuurwapen, is niet bekend.

Foto's: Richard Mulder

 

Deel dit artikel: