Doodgeschoten Rishi (17) droeg geen vuurwapen

DEN HAAG - De 17-jarige Rishi, die zaterdagochtend werd neergeschoten door een agent en later overleed, droeg geen vuurwapen bij zich. Dat melden verschillende bronnen binnen en buiten de politie aan Omroep West. Rishi werd neergeschoten omdat agenten dachten dat hij wel een wapen droeg.

Zaterdagochtend vroeg kwam de politie af op een melding dat er een gewapende man zou rondlopen op station Hollands Spoor in Den Haag. Op perron 4 troffen ze Rishi aan, die door een agent werd neergeschoten en daarna is overleden.

Rishi zou naar zijn middel hebben gegrepen, toen hem werd gevraagd zijn handen omhoog te houden. Daarop werd hij neergeschoten. Vermoedelijk raakte de politiekogel hem in de nek.

De zaak wordt onderzocht door de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie wil ontkennen noch bevestigen dat het nieuws van Omroep West klopt.

Stille tocht

Zondagavond werd een stille tocht gehouden voor Rishi. Zeker 150 mensen liepen mee in de stoet die vanaf de Oudemansstraat naar station Hollands Spoor trok. Op perron 4 werden kaarsen en bloemen neergelegd op de plek waar Rishi werd neergeschoten.

Vrienden meldden al eerder aan Omroep West dat Rishi geen wapen bij zich had. Ze spraken hun verbijstering uit over het incident, 'hij was nog maar een kind.' 'Als kind weet je soms niet wat je doet. Ik snap best dat een kind dingen gaat roepen of doen, maar is dat een reden om te schieten?'

'Het ging goed met hem'

Rishi woonde in een woongroep van Jeugdzorg en zou binnenkort zelfstandig gaan wonen. Waarom Jeugdzorg zich over hem ontfermde willen vrienden en familie niet zeggen.

'Iedereen heeft slechte dingen in zijn leven', zegt zijn tante. 'Maar die liet hij nu net achter zich. Het ging goed met hem. Hij probeerde zijn leven weer op te pakken. Je zag dat hij serieus bezig was. Hij ging naar school, stage, wilde er echt iets van maken.'

Deel dit artikel: