Burgemeester betreurt fatale afloop schietincident

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag ‘betreurt’ de 'fatale afloop van het incident' afgelopen zaterdagmorgen op station Hollands Spoor. 'Voor de naasten en vrienden van de overledene is het uiteraard een drama', schrijft de burgemeester in een brief aan de Haagse gemeenteraad.

Tijdens het schietincident werd de 17-jarige Haagse jongen Rishi door een politiekogel geraakt. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Van Aartsen was tot nu toe zeer terughoudend in commentaar. Nu stelt hij dat er sprake is van ‘een zeer ernstig incident waarbij politie Haaglanden betrokken was'.

Om die reden is het forensisch onderzoek uitgevoerd door politie Hollands Midden en is daarna de Rijksrecherche ingeschakeld.

'Groot belang'

Verder citeert Van Aartsen in zijn brief aan de gemeenteraad het persbericht van het Openbaar Ministerie. De burgemeester: 'Het schietincident is onderwerp van onderzoek. Ik onderschrijf het grote belang van een onafhankelijk en zorgvuldig onderzoek naar de toedracht.'

Deel dit artikel: