Agent die op Rishi schoot met dood bedreigd

DEN HAAG - De agent die zaterdagochtend de 17-jarige Rishi dood schoot wordt met de dood bedreigd. De politie neemt de bedreigingen zeer serieus en laat weten dat de Rijksrecherche de intimidaties in het onderzoek meeneemt.

Zo staat er op een van de tegels waar Rishi om het leven kwam ’the cop will die, promise’. Ook in verschillende tweets wordt in harde bewoordingen gesteld dat de politieagent dood moet.

Begrip voor emoties, maar bedreigen politie is strafbaar

'Het bedreigen van een politieambtenaar tolereren wij absoluut niet', laat een politiewoordvoerster weten. 'Het behoeft geen uitleg dat het bedreigen van een politieambtenaar strafbaar is. Die mening wordt gedeeld door het OM, die in dergelijke gevallen een hogere straf kan eisen. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de emoties die op dit moment leven, maar er is geen enkel excuus om dit te laten omslaan in bedreigingen.' 

Gewapende man

Rishi werd door een politiekogel geraakt, nadat agenten een melding kregen over een gewapende man op perron 4. Er zou zijn geschoten toen hij bevelen van de politie niet opvolgde en naar zijn middel greep, in plaats van zijn handen in de lucht te doen.

De politie dacht dat hij een wapen had. Het Openbaar Ministerie meldde maandag echter dat de jongen geen wapen bij zich droeg.

Deel dit artikel: