OM: Verklaring over dood Rishi deels onjuist

DEN HAAG - De getuigenverklaring die een vrouw woensdag bij Omroep West deed over de neergeschoten Rishi, is deels onjuist. Dat verklaart het Openbaar Ministerie (OM). Om welke punten dit gaat, wil het OM niet toelichten aan Omroep West.

Het OM baseert deze uitspraken op de eerste resultaten uit onderzoek dat is gedaan naar het schietincident op station Hollands Spoor in Den Haag. Bij dit onderzoek zijn onder meer camerabeelden van beveiligingscamera’s op de perrons bekeken.

Woensdag verklaarde een ooggetuige dat Rishi zijn handen in de lucht deed kort voordat hij door een agent in burger werd neergeschoten. Ooggetuige Anna (20) zag op het tegenover gelegen perron het dodelijke schietincident gebeuren. Volgens het OM is deze ooggetuigenverklaring deels onjuist. Persofficier Richard Joesoef Djamil: 'De politie heeft het slachtoffer instructies gegeven die hij niet heeft opgevolgd.'

Anna verklaarde dat Rishi niet eens de kans kreeg zich om te draaien, toen de politie hem beval stil te staan. De 17-jarige Rishi werd zaterdagochtend neergeschoten door een agent en overleed kort daarna. Agenten dachten dat hij een wapen droeg, maar dat was niet het geval.

De crematie vindt donderdag plaats. Vrienden en bekenden van de familie zijn welkom om afscheid te nemen.

 

Deel dit artikel: