Haags PVV-raadslid ziek thuis

DEN HAAG - Het Haagse PVV-raadslid Paul ter Linden zit al enkele weken ziek thuis. Hij heeft voor minimaal zes maanden zijn werk als raadslid neergelegd omdat hij kampt met gezondheidsproblemen. Hij wil niet ingaan op de details van zijn klachten.Hij sluit niet uit dat zijn afwezigheid nog langer dan een half jaar zal duren.

Ter Linden is in de Haagse gemeenteraad woordvoerder op het gebied van veiligheid, media en homo-emancipatie. Naast raadslid was Ter Linden ook medewerker van de landelijke PVV-fractie in de Tweede Kamer. Onlangs kwam hij op straat te staan omdat zijn contract niet werd verlengd. Hij werkte in de Kamer nauw samen met voormalig PVV'er Richard de Mos.

De Mos verliet de PVV omdat Geert Wilders hem in aanloop naar de verkiezingen niet op de kieslijst plaatste. Richard de Mos is in de Haagse gemeenteraad als eenmansfractie verder gegaan.

Problemen bij stemmen

De Haagse PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf weet nog niet of Ter Linden tijdens zijn afwezigheid wordt vervangen. ‘Daar moeten we in de fractie nog over praten’, zei De Graaf. Als Ter Linden niet vervangen wordt, dan kan de PVV in de problemen komen bij een hoofdelijke stemming want dan mist de partij een stem.

Door de afsplitsing van De Mos en eerder Arnoud van Doorn die verder is gegaan als eenmansfractie Groep Van Doorn, heeft de PVV al twee zetels verloren. De PVV heeft nu zes zetels.

Deel dit artikel: