HTM goed voorbereid op winterweer

DEN HAAG - De HTM is naar eigen zeggen veel beter voorbereid op de winter dan voorgaande jaren. 'Er is geleerd van die fouten', aldus woordvoerder Harald Hameleers.

In de winter van 2010 ontstond een grote chaos in Den Haag omdat veel trams vastliepen in de sneeuw. Bovendien vonden reizigers dat de HTM de problemen slecht communiceerde. Het jaar daarna ging het iets beter, maar nog steeds liet de communicatie te wensen over. Bij problemen zal de HTM nu ook gaan twitteren.

'We hadden toen nog geen sneeuwplan, nog geen wisselverwarming en nog maar één pekeltram. Nu hebben we vijf pekeltrams en veertien wissels die verwarmd worden. En dat zijn strategisch gelegen wissels zodat we een sneeuwroute kunnen uitzetten in geval van nood. En die wisselverwarming hebben we al getest. Overigens waren die winters dat het mis ging zeer extreem en ook nog eens twee achter elkaar. Volgens de weermensen zou je het zo extreem maar eens in de tien jaar meemaken. Het is dus ook nog maar de vraag of het donderdag en vrijdag weer zo extreem wordt.'

FOTO: pekeltram wordt bijgevuld met zout water

Deel dit artikel: