Asielzoekers Koekamp moeten donderdag weg

DEN HAAG - De uitgeprocedeerde asielzoekers die op de Haagse Koekamp bivakkeren moeten hun tentenkamp volgende week donderdagavond ontruimen. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag wil dat ze het kamp die dag tussen tien uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends verlaten.

Als ze dat niet doen dan gaat de burgemeester over tot het beëindigen van de demonstratie. Dat schrijft hij in een brief aan de asielzoekers.

Volgens Van Aartsen heeft het tentenkamp een permanent karakter gekregen en vormt het overnachten op het kamp een onacceptabel risico voor de gezondheid van de vijftig demonstranten. Ook vindt hij dat er een groot risico is voor ‘wanordelijkheden’. Overdag mogen de asielzoekers wel demonstreren. 

De demonstranten kunnen nog in beroep bij de rechter. Sinds drie maanden demonstreert een groep uitgeprocedeerde asielzoekers op de Koekamp. Ze willen aandacht voor hun uitzichtloze situatie. Ook in Amsterdam was een tentenkamp opgezet. Dit kamp is vorige week door burgemeester Van der Laan ontruimd. Deze asielzoekers zijn nu opgevangen in een Amsterdamse kerk. 

Deel dit artikel: