‘Vrienden’ Rishi willen confrontatie met politie

DEN HAAG - Een groep van zo'n 25 jongeren heeft op station Hollands Spoor een kleine herdenkingsbijeenkomst voor de 17-jarige Rishi gehouden. Op internet heeft de groep een oproep geplaatst om de confrontatie aan te gaan met de politie.

Op internet noemen de jongeren zich vrienden van de 17-jarige Rishi die vorige maand op het station werd doodgeschoten. Eerder deze week werd de gedenkplek voor Rishi op perron 4 weggehaald door de NS. De jongeren zijn het daar niet mee eens en roepen iedereen op om kaarsen, bloemen en stiften mee te nemen en de confrontatie met de politie aan te gaan.

De familie en goede vrienden van Rishi zijn niet betrokken bij de actie en keuren iedere vorm van geweld tegen de politie af. 'Dit is niet de manier,' zegt Ryan, een goede vriend van Rishi. Hij was mede betrokken bij de manifestatie tegen politiegeweld in wijkpark Transvaal.

Spoorwegpolitie

Op station Hollands Spoor wordt een toegangscontrole gehouden door de spoorwegpolitie. De zij-ingangen van het station zijn afgesloten.

Volgens het KLPD zijn er 18 jongeren aangehouden. De spoorwegpolitie was eerder deze week al op de hoogte van de herdenking en heeft extra mensen ingezet.

Deel dit artikel: