Arriva: nog 2 weken problemen

REGIO - Het kan nog wel twee weken duren voor alle problemen met het busvervoer in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn en de Bollenstreek zijn opgelost. Dat zei een woordvoerder van Arriva maandag tegen Omroep West.

Arriva heeft het busvervoer in deze regio overgenomen van Connexxion, maar er zijn nog grote problemen. Zo rijden bussen niet op tijd en ook de aanduiding van de bestemming ontbreekt vaak.

Roos Zevenboom van Arriva spreekt over kinderziektes waarvoor zij excuses aanbiedt. Arriva zou geen tijd hebben gehad de overgenomen bussen van Connexxion technisch in orde te maken. Ook het personeel moet nog worden ingewerkt en er zijn veel nieuwe routes. Dat kost tijd en daarom zullen de problemen de komende dagen niet zijn opgelost, zegt de woordvoerder van Arriva.

Niet onverwacht

De vertragingen en onduidelijkheden met de bussen van vervoerder Arriva rond Leiden, kwamen niet helemaal onverwacht. Arriva kon de bestemmingen op de bussen niet van tevoren programmeren. Connexxion gebruikte tot afgelopen weekend nog de routes, zegt Arriva. 

Arriva heeft het openbaar vervoer sinds zondag overgenomen van Connexxion. Het bedrijf kwam met het beste bod op de aanbesteding voor het openbaar vervoer.

Deel dit artikel: