Collegecrisis in Wassenaar

WASSENAAR - In Wassenaar is een collegecrisis uitgebroken. De VVD-wethouders Henk de Greef en Marc van Dijk hebben het vertrouwen in hun CDA-collega Dienke Dekker opgezegd.

De reden daarvoor is dat de liberalen ontevreden zijn over het ‘verloop van het project Den Deijl’ , aldus burgemeester Jan Hoekema in een brief aan de gemeenteraad. Het project Den Deijl gaat over de aanleg van een fietstunnel. Hoekema: ‘Daarmee is aan het college de onderlinge vertrouwensbasis ontvallen.’

Duurdere projecten

Recent werd bekend dat de diverse projecten bij Den Deijl, zoals de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de snelweg N44 en de snelfietsroute Via44, veel duurder uitvielen dan gedacht. De kosten voor de projecten bedroegen 9,2 miljoen euro. Dat is een overschrijding van 1,8 miljoen euro.

Uit onderzoek van een onafhankelijke accountant bleek dat dit werd veroorzaakt door verkeerde aannames, nog voordat de projecten van start gingen. Daarnaast was ook meerwerk een oorzaak van de extra kosten. Dekker is verantwoordelijk voor de projecten.

Overleg met fractievoorzitters

Volgens burgemeester Hoekema willen nu alle wethouders hun portefeuille ter beschikking stellen. Wel zullen ze lopende, urgente, zaken behartigen.
Hoekema wil zo snel mogelijk overleg met de fractievoorzitters in Wassenaar over hoe het nu verder moet.

Deel dit artikel: